Harita Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Harita Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği yeryüzünün birçok çeşitli yöntemler ile ölçülmesi, analiz edilmesi ve harita mühendislerinin elde ettikleri bilgileri dijital ortamlarda uygulaması ve planlanması yapılması sonucu harita haline getirilmesidir.

Harita Mühendisliği bölümünün amacı, çağdaş teknolojileri başarılı bir şekilde kullanabilecek, sektöre ve çalıştığı kurumlara fayda ve katkı sağlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Harita Mühendisliği bölümü, ilgi duyan adaylardan belirli beceri ve yeteneklere sahip olmasını bekler. Bu alanda başarılı olmak için yüksek bir sorumluluk duygusuna sahip olmanın yanı sıra analitik düşünme yeteneğine, problem çözme becerisine ve detaylara dikkat etme kabiliyetine sahip olmak önemlidir. 

Ayrıca, matematik ve fizik gibi sayısal konulara ilgi duymak ve bu alanda güçlü olmak da başarı için gereklidir. Planlama ve organizasyon becerileri, işbirliği ve iletişim yeteneği de Harita Mühendisliği alanında önemli bir yer tutar. Bu beceri ve yeteneklerin yanı sıra teknolojiye ilgi duymak ve teknik bilgiye sahip olmak da bu alanda başarılı olmak için önemli faktörlerden biridir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Harita Mühendisliği Taban Puanları

Harita mühendisliği taban puanları üniversitelerin ne kadar süredir eğitim verdiğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Üniversitelerin uzun süren eğitim yılları deneyimleri konusunda da bilgi alınmasına olanak sağlar. Deneyimleri ve eğitim olanakları farklı olan üniversitelerin başarı sıralamaları da farklılık gösterir. Taban puanlarını etkileyen unsurlardan önemli olan bir diğer unsur ise harita mühendisliğinin bulunduğu şehirdir. Harita mühendisliğinin bulunduğu şehir eğitim imkanları hakkında bilgi alınmasını sağlar. Örneğin metropol şehirlerde öğrencilerin fazlalığı sebebi ile eğitim deneyimleri de farklılık gösterir. Bu yüzden harita mühendisliği seçerken hangi şehirde eğitim görmek istediğine de önem vermelisin. Şehir kararın sonrasında harita mühendisliği taban puanları araştırmana başlayabilirsin.

Harita Mühendisliği Tercih Puanları

Hangi şehirde eğitim gördüğün eğitim sürecinin zorluğu ve kolaylığı ile ilgili de bilgi verebilir. Harita mühendisliği puan oranına bakılarak tercih yapılması gereken bölümlerden biridir. Öğrencilerin dikkatini çeken harita mühendisliği tercih puanları üniversitelerin yerleştirdiği öğrencilerin başarı oranlarına da bağlıdır. Harita mühendisliği kaç puan sorusunun yanıtı için bölüme son yerleşen kişinin taban puanına bakman gerekir. Bölüme son yerleşen kişinin puanı üniversitenin taban puanını belirler. Bölüme birincilik ile yerleşen öğrencilerin puanları ise tavan puanı olarak değerlendirmeye alınır. Bu duruma bakarak sen de üniversitenin taban puanı hakkında bilgi almak için Kariyer.net sayfaları üzerinden mühendisliği başarı sıralamasına ulaşabilirsin. Üniversite taban puanları sayfası bu konuda sana yardımcı olabilir.

Harita Mühendisliği Başarı Sıralamaları

Harita mühendisliği tercih etmek haritalara ve yer bilimine ilgi duyan biri için uygun olabilir. Bu sayede yeni yerler öğrenebilir ve genel kültür açısından kendini geliştirmen mümkün olur. Harita Mühendisliği son yıllarda yoğun ilgi gören yeni bölümler arasında yer alır. Haritaların işleyiş biçimi ve tasarımı gibi alanlarda bu bölüme ait başarılı mühendislere ihtiyaç duyulur. Üniversiteler de başarılı mühendisler yetiştirebilmek için disiplinli ve sorumluluk bilinci olan öğrencileri yetiştirmeyi hedef edinir. Harita mühendisliği sıralama durumu da buna bağlı olarak artabilir. Üniversite sınavında iyi derece yapmış olan öğrencileri bünyesine almak isteyen üniversiteler kendilerine uygun olan sıralama ile öğrenci alımı yapar. Harita mühendisliği puanları yine aynı şekilde üniversitelerin istedikleri öğrenci profiline bağlı olarak değişiklik gösterir. Farklı şehirlerde ve farklı üniversitelerde eğitime açılan bu bölüm birden fazla puana ve sıralamaya sahiptir.

Üniversitelerin başarı sıralamalarına bakarak kendi eğitimin için en uygun olan üniversiteyi tercih listene ekleyebilirsin. Bu sayede yeni yerler keşfedip harita bilimi ve kartografya hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Harita mühendisliği başarı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak için belirtilen yöntemler tercih edilebilir. 

Harita Mühendisliği Tercih

Harita Mühendisliği tercih oranları senelere bağlı olarak değişiklik gösteren unsurlar arasında yer alır. Geçmişte açılan ve puanlama ile öğrenci alan üniversitelerin ilerleyen yıllarda kontenjanlarını tam dolduramadığı durumlar gözlenmiştir. Bu durumun sebebi üniversitelerin belirtilen bölüm üzerinde yoğunlaşmamış olması olabilir. Farklı olarak Üniversitenin bu bölümden mezun vermemesi olarak da değerlendirilebilir. Belirtilen istatistiklere bağlı olarak üniversitelerin doluluk oranları tercih durumuna da bağlıdır. Harita mühendisliği bölümü taban puanları ile aynı taban puanlarına sahip olan diğer bölümler in daha fazla ilgi görmesi harita mühendisliğinin doluluk oranını da etkilemiştir. Öğrencilerin aynı sıralama ile başka bölümleri tercih etmesi bu duruma örnek gösterilebilir. Harita mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilerin çoğunluğunun Yıldız Teknik Üniversitesini tercih ettiği sayısal veriler arasında bulunur. Bu üniversite köklü bir kurum olması ile dikkat çeker. Üniversitenin tercih oranına bağlı olarak başarı sıralaması 2022 yılında 177.870'dir. Bu sıralamaya kıyasla son giren öğrencinin taban puanı ise 348 olarak verilir. Harita mühendisliği üniversite taban puanları ilerleyen yıllara bağlı olarak başarı yönünden azalan yapıdadır. Başarı sıralamasının düşmesi üniversite tercih oranlarını da etkileyen unsurlardan biridir. Üniversitenin 4 yıl eğitim vermesi de tercih etme istatistiğini değiştiren durumlardan biridir.

Harita Mühendisliği Kontenjan

Harita mühendisliği kontenjan durumu  üniversitelere oranla farklılık gösterir. Harita mühendisliği kontenjanları son yıllarda dolmayan yapısı ile dikkat çeker. Bu durum bölümün ilerleyişine de engel olan durumlar arasında yer alır. Bölümün yeni açılması ve henüz tanınmış olmaması da kontenjanları etkiler. Kontenjanları etkileyen unsurlardan bir diğeri ise üniversitenin alım yapma kapasitesidir. Örneğin Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi 20 kontenjan açarken Konya teknik Üniversitesi 2022 yılında 30 alım yapmıştır. Fakat üniversitelerin alım oranlarına bakıldığında Yıldız Teknik Üniversitesinin kontenjanları doldurduğunu görebilirsin. İstatistiklere bakman ilerleyen süreçler için tahmin yürütmene olanak verse de kesin bir sonuç belirlemez. Kesin sonuçlara bağlı olarak çıkarım yapılmayacağı için araştırmalarını bu duruma bağlı olarak yapman gerekir. Harita mühendisliği kontenjan bakımından diğer bölümlerden daha az alım yapması ile ayrılır. Bu durum yerleşecek öğrenci sayısının da az olmasına olanak sağlar. Harita mühendisliği bölümü taban puanları kontenjanların doluluk oranına da bağlıdır. Çünkü üniversiteye ve bölüme gösterilen ilgi taban puanının oluşmasına olanak tanır. Bölümün kontenjanları ilerleyen senelerde dolabilir. Bu durum göz ardı edilemez. Üniversitenin farklı olması farklı şehirde bulunması Erasmus imkanları öğrenci tarafından araştırılmalıdır. Erasmus imkanı bulan öğrencilerin bu bölümleri tercih etme istatistikleri de farklılaşabilir. Harita mühendisliğini tercih etmek isteyen öğrencilerden biri isen harita mühendisliği üniversite puanları ve üniversiteler hakkında yeterli bilgi sahibi olman avantaj sağlayabilir. Bunun için üniversite rehberi sayfasından yeterli ve doğru bilgilere erişme imkanına sahip olabilirsin.