Mef Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Mef Üniversitesi

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Mef ÜniversitesiBilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli)SAY57415,0195192,956
2Mef ÜniversitesiBilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)SAY10513,5056210,935
3Mef ÜniversitesiBilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)SAY14373,52108147,306
4Mef ÜniversitesiEkonomi (İngilizce) (%50 İndirimli)EA25268,39342682,513
5Mef ÜniversitesiEkonomi (İngilizce) (Burslu)EA3453,707055,638
6Mef ÜniversitesiElektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli)SAY52307,67615299,939
7Mef ÜniversitesiElektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)SAY9484,5523929,128
8Mef ÜniversitesiElektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)SAY4329,23249236,019
9Mef ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 İndirimli)SAY78378,2904140,021
10Mef ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği (İngilizce) (Burslu)SAY12489,9325625,267
11Mef ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli)SAY4368,27104155,642
12Mef ÜniversitesiHukuk (Burslu)EA20438,176229,347
13Mef ÜniversitesiHukuk (%50 İndirimli)EA129362,12126124,963
14Mef Üniversitesiİç Mimarlık (İngilizce) (%50 İndirimli)SAY35281,55152407,238
15Mef Üniversitesiİç Mimarlık (İngilizce) (Burslu)SAY6411,9701896,455
16Mef Üniversitesiİç Mimarlık (İngilizce) (Ücretli)SAY4267,85795482,433
17Mef Üniversitesiİlköğretim Matematik Öğretmenliği (İngilizce) (%50 İndirimli)SAY20323,61123250,998
18Mef Üniversitesiİlköğretim Matematik Öğretmenliği (İngilizce) (Burslu)SAY3415,8815192,016
19Mef Üniversitesiİngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (%50 İndirimli)DİL47168,99514150,704
20Mef Üniversitesiİngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (Burslu)DİL7455,919169,418

MEF Üniversitesi

2012

MEF Üniversitesi

MEF Üniversitesi, İstanbul’da 2012 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Ayrıca dünya çapında "Ters-yüz Sınıf" eğitim modelini benimseyen ilk üniversitedir. Ters-yüz Sınıf, geleneksel olan eğitim-öğretim modelinin aksine bilgiyi öğrencinin okul yerine evde kendi araştırmalarıyla öğrenip, öğrendiklerini sınıf arkadaşlarına ve öğretmenine sunması üzerine kurulmuş bir eğitim modelidir. MEF Üniversitesi’nin tek ve ana kampüsü Maslak’ta bulunmaktadır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

MEF Üniversitesi Taban Puanları

Üniversite taban puanları, üniversitelerin lisans programlarına kabul edilmen için kullanılan bir kriterdir. MEF üniversitesi taban puanları, çeşitli faktörlere dayalı olarak belirlenir ve genellikle bir yıl öncesine ait yerleştirme sonuçlarına göre hesaplanır.

MEF üniversitesi taban puanları, senin istediğin lisans puanlara başvururken kullanacağın puanlara göre belirlenir. YKS’de sayısal, özel ve eşit ağırlık farklı alanları bulunur ve bu alandaki yeteneklerin ölçülür. Bu puanlar, senin genel başarı durumunu ölçmek için kullanılır ve MEF üniversitesi taban puanlarına denk veya daha üstünde bir puan alman gerekir. 

MEF Üniversitesi Taban Tercih Puanları

MEF üniversitesi tercih puanları yalnızca sınav puanlarına dayanmaz. Lise diploma puanın, mezun olduğun okulun başarı düzeyi, üniversitenin ders seçenekleri, dil ve ekstra faktörler de MEF üniversitesi taban puanlarını belirlemede önemli faktörlerdir.

MEF üniversitesi taban puanları, kontenjanlarına göre de belirlenebilir. Farklı bir bölgeden başvuruyorsan, MEF üniversitesi taban puanlarını dikkatle incelemesin, çünkü MEF üniversitesi taban puanları için senin puanların belirli bir düzeyde olmalıdır. MEF üniversitesi taban puanları belirlenirken uygulanan faktörler, farklı bölgelerden gelen öğrencilerin eşit bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Ayrıca, MEF üniversitesi taban puanları ile senin puanlarının birbiri ile paralel olmasının bir diğer nedeni de senin belirli bir düzeyde uzmanlaşmanı teşvik etmek amacı taşır. 

MEF Üniversitesi Başarı Sıralaması

Üniversite sıralamaları, üniversitelerin performanslarını değerlendirmek ve karşılaştırmak amacıyla belirlenir. MEF üniversitesi sıralama listesi de, çeşitli faktörlere göre belirlenir. MEF Üniversitesi puanları listesine göre sıralama seçimi en önemli faktördür. Ayrıca, akademik üretim, bilimsel araştırma, yayın, akademisyenlerin niteliği gibi faktörler de önemlidir. 

Üniversiteyi değerlendirirken, kendi ihtiyaçlarını, hedef ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmalısın. Ayrıca, üniversitenin kariyerin için üniversitenin eğitim programlarını, sosyal hayatın için kampüs hayatını ve sosyal etkinlikleri de değerlendirmene alabilirsin.

Senin not ortalaman, ders başarın ve YKS sonuçlarına göre belirlenen üniversite başarı sıralamaları, çeşitli faktörlere göre belirlenir. MEF Üniversitesi başarı sıralaması oluşturulurken, senin not ortalaman en çok kullanılan faktördür. Not ortalaman ile birlikte, senin diğer başarı ölçütlerin de buna göre belirlenir. 

Üniversite başarı sıralaması, senin katıldığın gönüllü proje, etkinlik ve öğrenci kulüplerine olan katılım oranları ile de belirlenir. Sosyal etkileşimin de bu faktörlerde önemli bir yer tutar. Ne kadar sosyal bir hayatın varsa o kadar başarı sıralamasına katkı sağlarsın da denilebilir. Liderlik yeteneklerin, takım çalışmalarına olan uyum ve becerilerin gibi özelliklerin de kariyerin açısından önemlidir. 

MEF Üniversitesi Tercih

Üniversite tercihleri yoğun bir sınav sonrası senin için en rahat dönem olur. Bundan sonraki kariyerin için iyi bir üniversite seçmek önemlidir. Bu yüzden, üniversite tercihi yaparken bazı şeylere dikkat etmelisin. 

İşe, kendini tanıyarak başlayabilirsin. Kendi tanımak, ilgi alanların, hedeflerin ve yeteneklerini belirlemek olarak tanımlanır. İleride ne yapmak istediğini, yapmak istediğin şeyde nasıl bir yol izlemen gerektiğin gibi detaylara dikkat etmelisin. Bu sayede kendin için ideal bir üniversite ve program seçmelisin.

Bu programları seçerken iyi bir araştırma yapmalısın. MEF Üniversitesi tercih listene girecekse, lisans veya ön lisans programlarını, akademisyen kadrosunu, sosyal çevresini ve projelerini araştırabilirsin. Ek olarak, yerleştirme istatistiklerine ve mezun olan öğrencilerin kariyer başarılarını da incelemen gereklidir.

Sosyal hayatın için kampüs bilgisi oldukça önemlidir. Bu yüzden, tercihlerini yapmadan önce kampüsleri önceden ziyaret etmelisin. Hatta, mümkünse tanıtım günlerine katılmalısın. Bu sayede, üniversite ortamını soluma fırsatı yakalarsın. Kariyer.net tarafından senin için oluşturulan MEF Üniversitesi sayfasına göz atabilirsin. Bu şekilde fakülteler, bölümler ve çeşitli konular hakkında en güncel bilgilere ulaşabilirsin.

MEF Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir, bu yüzden tercih ederken burs oranları tercihlerinde önemli bir yere sahip olur. Ekonomik durumları gözetmen, geleceğin için önemli bir faktördür.  Üniversite tercihlerini kendine göre belirlemelisin. Kariyerin ve hedeflerini dikkatli bir araştırma ile daha iyi yönde belirleyebilirsin. 

MEF Üniversitesi Kontenjan

Üniversiteler, her yıl öğrenci kontenjanları belirler. MEF Üniversitesi kontenjan listesi, üniversitenin kapasitesi, akademik kadrosu, kaynakları ve eğitim kalitesine göre belirlenir. 

Öğrenci sayısı kontenjan belirlemede en önemli etkendir. Üniversite tercihi yaparken, dersliklerine, laboratuvarlarına, kütüphanesine, öğrenci yurtlarına göz atman çok önemlidir. Kaynaklarını bilmek, üniversite tercihlerinde önemlidir. Üniversitelerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek konumda olması kontenjanlarda oldukça etkilidir.

Kaliteli eğitim herkesin hakkıdır ve bu da üniversitelerin öğrencileri ile ilişkileri ile ölçülür. Tercihleri yaparken, üniversitelerin öğrencileri ile olan ilişkilerini araştırmalısın. İyi bir eğitim iyi bir kariyer anlamına gelir, bu yüzden eğitim kalitesini araştırarak tercihlerine yön verebilirsin. Bazı üniversiteler, belirli alanlarda uzmanlaşır veya akreditasyon alır. Bu durum, kontenjanların belirlenmesinde etkili olabilir. Örneğin, bir üniversite tıp fakültesinde uzmanlaşmışsa, kontenjanlarını tıp programına daha fazla odaklayabilir.

Üniversiteler, geçmiş yıllardaki başvuru verileri ve talep analizleri gibi faktörleri göz önünde bulundurarak kontenjanlarını planlar. Bazı popüler programlar daha fazla talep görebilirken, diğer programlar daha az talep alabilir. Bu da kontenjanların belirlenmesinde rol oynar.

Kontenjanlar her yıl yeniden değerlendirilir ve belirlenir. Bu nedenle, her yıl farklılıklar olabilir. Üniversite başvurularını yapmadan önce üniversitelerin kontenjan bilgilerini takip etmen oldukça önemlidir. Bu şekilde o yıl içinde alacakları öğrenci sayıları hakkında bilgin olur. Kariyerini belirlerken kontenjanları detaylı inceleyerek kendine uygun bölümlere dikkat etmelisin. Çeşitli bölümleri incelemek için bölümler sayfasına göz atabilirsin.